OKULUMUZDA TEKELİ İLKOKULUYLA BİRLİKTE ORTAKLAŞA '' HAYATA KATIL '' E- TWİNİNG PROJESİ YÜRÜTÜYORUZ

Projemiz, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin akranları ile kaynaşması, deneyim ve istekleri hakkında görüş alışverişinde bulunması, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışan, çevresine uyum sağlayabilen mutlu bireyler olarak yetişmesini sağlayabilmek için kurulmuştur. Okul öncesi eğitimden başlayarak 5-11 yaş aralığındaki engelli bireylerin günlük yaşam becerileri, toplumsal ortamlarda bulunarak (Sınıf ziyaretleri, lokanta, piknik, oyun parkı, sinema, tiyatro, kafe v.b) serbest zamanlarını etkili bir şekilde kullanabilmelerini amaçlıyoruz. Bu yöntemle çevreyi tanımalarını, etkili iletişim becerilerinin geliştirmelerini, verilen yönergelere uymaları, öz bakım becerileri, günlük yaşam becerilerinin kalıcılığını, özel eğitimde bireylerin engelleriyle birlikte yaşam becerilerini yerine getirmelerini, kendi kendilerine yetebilmelerini ve öğrencilerimizin kaynaşıp sosyalleşmelerini hedefliyoruz.

12.01.2022 144

12-01-2022